Úgy két évvel ezelőtt láttam egy előadást (videón), ami akkor igen inspirálóan hatott rám:

(Időközben már nem elérhető a youtube-on)

Előtte is olvasgattam már a témában, de a gyakorlatban nemigen próbálgattam még. Sőt igazából még a fenti előadás megtekintése után is pár nap múlva abbamaradt a gyakorlás. (Ugye köztudott, hogy egy új szokás beépítése az életünkbe min 21 nap, de inkább egy hónapnyi folyamatos elvégzését igényli az adott tevékenységnek, minden nap.) Aztán néhány hónapja egy könyv is a kezembe akadt, ami megint felcsigázott. (Harry Benjamin – Tökéletes látás szemüveg nélkül)

Pupilla tágítás után :)Az előadáson és a könyvben leírt gyakorlatokból aztán összeállítottam a magam kis gyakorlatsorát (szemtorna, nyak és váll lazítás, tenyerezés – ami az egész napos gépezés közben kifejezetten jólesik, hideg vizes mosás, ingázás, stb.), amit igyekszem azóta minél gyakrabban elvégezni. (Van, hogy nem jut eszembe minden nap, csak minden második, vagy harmadik napon, de igyekszem fejben tartani és időt szakítani rá amilyen sűrűn csak lehet.)
Nos, ma voltam egy elég mélyreható szemvizsgálaton egy szemklinikán, és bevallom, titkon napok óta abban reménykedtem, hogy a végén kapott eredmény azt mutatja majd, hogy valamit javult a látásom. És láss csodát! 🙂
Kb. 14 éves korom óta hordok szemüveget, és 1-2 évente egy-egy negyed dioptriát romlott általában a szemem. A mostani szemüvegem (amit le is cserélek asap), -2.25 és -1.5 erősségű lencsékkel van felszerszámozva. A mai vizsgálaton a doktornő azonban azzal a jó hírrel szolgált, hogy ez bizony túl erős nekem. Hmmm, mondom, ez jó hír! Gondoltam egy negyedet, vagy ilyesmit. Ám nézem a papírt:

Felezzük meg!

Felső sorban  a mostani szemüvegem, zölddel a javasolt.

Hoppá! Lehet, hogy tényleg működik ez a szemtorna dolog? Persze, persze, lehet, hogy mástól van, nincs közvetlen bizonyíték, hogy javulás a gyakorlatok eredménye. Nekem mindenesetre ez most megint újabb adag ösztönzést adott, hogy tovább végezzem őket.
Miért? Mert végleg el akarom dobni a szemüvegemet! 🙂 (Akit felcsigázott a téma, nézze meg a videót, vagy guglizzon rá, rengeteg infó van róla a neten.)

Érdekesnek találtad? Oszd meg másokkal is: